Verf & materiaal

Vertrouwd winkelen

Beoordelingen over schildersverf.nl
 
 
 
 
 
levering belgie
 

Watergedragen grondverf

 

Waarom grondverf gebruiken?

Omdat mensen aan de grondverf vaak meer kwijt zijn dan aan de uiteindelijke toplaag die daar overheen zal gaan. Daarom vragen mensen zich wel eens af wat nu precies de meerwaarde is van het grondverf. Kan het niet gewoon zonder? Maar dit kan echter niet. Voor een mooi verfresultaat is het belangrijk dat de ondergrond goed is. Eén van de redenen voor grondverf is dat het de ondergrond “vult”. Als er zonder grondverf geverfd zou worden dan zou de ondergrond de verf opzuigen. Hierdoor ontstaan zichtbare banen en overlappingen van rolbanen en kwaststrepen. Naast een goed resultaat beschermt het ook de ondergrond tegen beschadigingen en vuil.

Optimaal gebruik van Trimol PU H2O

om het beste resultaat te behalen met de Trimol PU H2O grondverf op waterbasis moet het gebruikt worden voor verfklussen binnenshuis. De verf hecht zich op zowel hout als metaal dus het kan gebruikt worden voor wanden, radiatoren, deuren en vloeren enzovoorts. Ook kan het aangebracht worden op oudere verflagen. Hierbij moet u er wel op letten dat de oude verf gereinigd wordt en geschuurd. Na aanbrengen hoeft u slechts 8 uur te wachten en u kunt de grondverf al overschilderen. Dit moet echter wel een verf of grondverf op waterbasis zijn. Als u met een verfsoort op terpentine basis begint met overschilderen zal het hele schilderwerk verpesten. U kunt wel met een verf op terpentine basis overschilderen maar dan zult u het een lange tijd moeten laten drogen. Hierbij moet u denken aan minimaal een maand. Wij raden dan ook aan om altijd een waterbasis verf te gebruiken bij het overschilderen van deze grondverf.

Verfverbruik en inhoud

De trimol PU H2O verf dekt doorgaans 12 m2 per liter. Hierbij zijn echter wel een aantal factoren die het verbruik zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Deze factoren zijn: de (kwaliteit) ondergrond, de vorm van de ondergrond, en of u gaat verven met een kwast of roller. De grondverf wordt geleverd in de volgende hoeveelheden:

1 liter wit/grijs

2,5 liter wit/grijs

De verf is ook leverbaar in een gewenste kleur uit de RAL waaier, maar dit wordt op aanvraag gemaakt. Neemt u daarvoor contact met ons op.

De verfgroothandel voor de beste verven voor de beste prijzen. Bekijk het aanbod in onze webshop en laat u overtuigen!